Kan du godt lide at få et godt glas rødvin i weekenden? Så er du kommet til det helt rette sted. Vi er her nemlig for at fortælle dig, at du overhovedet ikke behøver at have dårlig samvittighed, når du drikker rødvin. Rødvin er nemlig ikke ligesom alt andet alkohol. Det er gennem forskning blevet bevist, at et moderat indtag af rødvin faktisk kan være godt for dit helbred. Kort sagt betyder det faktisk, at du kan drikke et glas rødvin dagligt, og stadig tænke, at det er sundt for dig – og det er jo gode nyheder for alle vinelskere! For at fejre det, har vi lige her samlet en oversigt over nogle af de mest populære typer af rødvin.

Cabernet Sauvignon – druen alle kender

Det er nok verdens mest populære rødvinsdrue, og du kan få den hele verden over. Du kan blandt andet vælge mellem Frankrig, Californien, Chile, Australien, Sydafrika, Toscana i Italien og det nordøstlige Spanien. En rødvin lavet på denne drue er saftig, dufter og smager af solbær og så passer den perfekt til kraftig mad. Rødvinen, som skaber en perfekt mørk farve i dit glas, kan eksempelvis drikkes til diverse kraftige retter med oksekød, lam, svinekød og vildt. Drik den næste gang, du skal have en god bøf – du vil ikke blive skuffet.

Merlot

Den populære Merlot-drue er kendt og udbredt over hele vinverdenen. Er du dog på udkig efter den bedste Merlot rødvin, skal du altså lede i Saint-Émilion eller Pomerol i Frankrig. Denne rødvin er af høj kvalitet, og den dyrkes mange forskellige steder i verden. Rødvinen fylder dit glas op med sin flotte mørkerøde farve, og duften og smagen af mørke bær og svesker fylder rummet med en lækker varme. Denne rødvin passer perfekt til oksekød, fuglevildt og gryderetter. Derudover meget gerne retter med svampe.

Pinot Noir

Du kender måske de verdenskendte kombinationer af Bourgogne og Pinot Noir og champagne og Pinot Noir – hvis ikke, kan du godt komme i gang. Disse kombinationer er nemlig ikoniske for vinverdenen. Den elegante og besværlige drue dyrkes i Tyskland, Østrig og Norditalien, men faktisk også med stor succes i New Zealand, USA, Sydafrika og Australien. De klassiske Pinot aromaer har en duft af friske svampe, underskov og røde bær samt en smag af jordbær og hindbær. Det røgede i druen gør denne rødvin yderst velegnet til røgede madvarer, men også til gryderetter, vildt og hårde oste.

Er du blevet interesseret i at prøve nogle af disse lækre rødvine? Så kan du lige her se dem alle sammen samt en masse andre fantastiske rødvine.