Det kan være en sand fornøjelse at forkæle sig selv eller sine bekendte med en veltillavet og velsmagende drink. Omvendt kan det også være en kedelig oplevelse at kæmpe sig igennem en dårlig cocktail. Velsmagende drinks er ofte forudsætningen for en god aften, og det er betydeligt lettere at skabe disse med et velassorteret barskab. Det kan dog være lidt vanskeligt at vide, præcis hvilke elementer barskabet bør indeholde hvad angår spiritus og udstyr. Her kan du imidlertid få rådgivning med på vejen.

 

Spiritussen

Det kan være fristende at investere billige flasker, men pris hænger som bekendt sammen med kvalitet, også når det kommer til spiritus. Du behøver naturligvis heller ikke kaste dig ud i vanvittigt dyr spiritus, da du sagtens kan få fin kvalitet til rimelige priser. De fire elementære flasker, som bør findes i ethvert barskab, er hhv. vodka, gin, rom og whisky. Langt størstedelen af alle kendte drinks indeholder typisk en af disse spiritustyper. Det svenske mærke Absolut laver en ganske fin vodka til prisen, og når det kommer til gin, er Tanqueray eller Bombay Sapphire udmærkede leverandører. Havana Club kan klare både den hvide og mørke rom, hvor Ballantine’s, Glenfiddich eller lign. er ganske fine whiskybrands til husbehov. Du bør endvidere udvide sortimentet med tequila/mezcal og diverse likører samt snapse og bitters. Det er naturligvis altid en smagssag.

 

Nødvendigt udstyr

Udstyret har ganske stor betydning, når du skal mixe drinks. Man kan i realiteten klare sig uden det helt store set-up, så længe man har det elementære. Shakeren er vigtig, og her er den klassiske Boston-shaker i stål ganske glimrende. Du skal også bruge en strainer, til at si de uønskede elementer fra. Et røreglas samt en røreske til cocktails er også to uundværlige genstande. Du bør også have en skræller og en presser til citrusfrugterne – så er du godt kørende.

 

Hvis du mangler nogle håndører til at skabe det komplette barskab, kan du kigge forbi denne hjemmeside, som tilbyder onlinelån.