Det er søndag. Du vågner med en banken i hovedet, og du har sovet i dit tøj fra dagen før. Du står op og får slæbt dig ind i stuen, hvor et forfærdeligt syn møder dig. Der ligger dåser og flasker overalt. I køkkenet står alt dit service i en bunke, og det trænger til rengøring. Du lover dig selv, at det var sidste gang du holdt fest. Men sådan behøver det ikke være! Du kan nemlig undgå kaos, dagen derpå, ved hjælp af nogle gode råd.

Gode råd til planlægningen

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvor meget rengøring du orker. Især efter festen. De fleste vælger, forståeligt nok, at dække op med engangsservice. På denne måde kan du undgå opvasken dagen efter, og du kan hurtigst muligt få ryddet festlokalet inden festen rykker videre eller helt slutter. Du skal også beslutte dig for, om du selv vil stå for madlavning og drikke, eller hvorvidt det skal medbringes eller købes udefra. Du skal også bestemme, hvorvidt der er egenbetaling eller delt regning for festen. Sørg for at invitere i god tid, og følg op på tilmeldinger. Det kan også være en god idé at sætte en affaldssæk op, som kan bruges til pantdåser eller andet affald. Et sidste godt tip til festen er at overraske dine gæster med en velkomstdrink. Måske laver du verdens bedste mojito, eller måske har du fundet en ny og spændende opskrift at prøve. Skal du holde fest, så kan du købe engangsservice her.

Det miljøvenlige alternativ

Vil du gerne slippe for opvasken, men synes du at plasticservice er skidt for miljøet? Så har du ret – men der findes et alternativ! Man kan faktisk få engangsservice i miljøvenlige udgaver, nemlig i træ. Især tallerkener og bestik er populært i træ, og du undgår derved de moralske tømmermænd.